West Side Story Jyväskylän kaupunginteatterissa 2020-2021

ENSI-ILTA 6.9.2020

William Shakespearen Romeoon ja Juliaan pohjautuva draamamusikaali vie katsojat New Yorkiin. Kaksi jengiä, amerikkalaiset Jetit ja puertoricolaiset Sharkit, taistelevat vallasta ja puolustavat reviirejään sekä omaa kulttuuriaan. Kohtalo tuo kahden eri jengin nuoret, Marian ja Tonyn, yhteen. Mahdottomalta tuntuva rakkaus muuttaa paljon, mutta jengien yhteenottoja se ei voi estää.   

West Side Story on kertomus rajat ylittävästä rakkaudesta. Ennakkoluulojen, vihan ja vastakkainasettelun taustalla elää toivo paremmasta. Tarina on aiheeltaan aina yhtä ajankohtainen ja siksi kyseessä onkin yksi kaikkien aikojen eniten esitetyistä musikaaleista maailmalla. West Side Story sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1957 ja neljä vuotta myöhemmin menestysmusikaalista valmistunut elokuva voitti jopa kymmenen Oscaria. Jyväskylän kaupunginteatterissakin musikaali on nähty aiemmin vuonna 2001. Jerome Robbinsin alkuperäisideaan perustuvan teoksen on käsikirjoittanut Arthur Laurents ja sen ikonisen musiikin on säveltänyt Leonard Bernstein ja sanoittanut Stephen Sondheim

Jyväskylän kaupunginteatterin suurmusikaalissa pääparin rooleissa vierailevat Nathalia Hyvärinen Kanerva ja Tuomas Korkia-Aho. Esitykseen nuorta energiaa tuovat Tampereen konservatorionTeatterikorkeakoulun sekä Suomalaisen musiikkikampuksen laulajat, tanssijat ja näyttelijät. 

Teksti Arthur Laurents – Jerome Robbins 
Musiikki Leonard Bernstein – Stephen Sondheim
Suomennos Sami Parkkinen
Ohjaus Snoopi Siren (vier.)
Kapellimestari Lasse Hirvi
Dramaturginen konsultaatio Maria Kilpi
Lavastussuunnittelu Suvituuli Saari (vier.)
Pukusuunnittelu Tellervo Syrjäkari
Koreografia Ari Numminen (vier.)
Valosuunnittelu Antti Silvennoinen
Äänisuunnittelu Mika Filpus
Kampausten ja maskeerausten suunnittelu Suvi Taipale
Videosuunnittelu Suvituuli Saari (vier.) ja Antti Silvennoinen
Lauluvalmennus Juho Eerola (vier.)